~SuKe sUkI BeRcEriTe~





27 June 2011

Holhet n Mincy

Tak Tahu mcm mane nak mule kan story ni.. pape pun memang sangat happy... THANX to my dear hubby... coz belikan Guinie Pig. anyway, asalnya kami jalan2 jek kat Mid Vally. hahaha.. tak tahu la pulak My Hubby ni nak belikan Guinie Pig. memang terasa seronok sangat2 n Happy. kami bagi name kat die MINCY... betine.. tak lame lagi nak cari jantan lak untuk die. umu baru 2 bulan... gambar die lom upload lagi la... hehehehe... THANX B... 

16 June 2011

moog mengade dah tibe... (jiwang jap ek..)

Semalam aku tak leh nak tido sampai kul 3.30 pagi. Sorang jek yang teman aku samapai aku tido, cik abg aku...


"Thanx kat B. banyak korban untuk ayang yang banyak songel die."


Walaumacam mane pun aku buat, aku marah or aku cakap  pape kat Die, die tetap relex jek, layan jek ape aku nak, ape aku buat. Tp tibe2 jek pagi ni, pas die bangun tido (sebab nenek kejut) hahaha, die terus takde mood... Knp ek?? sebab tak cukup tido kot..


Minggu depan aku tetap nak amik Cik Abg kat LCCT. Rindu bei kat die.... 
Semoga dapat jumpa die. :p




SAYANG MA KAMOOOOO

15 June 2011

LAYANNNNNN

Wei! korang semua da tengok cerite CUN tak?? Mesti korang nak cakap aku ketinggalan zaman kan?? hahaha.. AKU SETUJU!! lalalala.. Movie ni kire da lame la kluar kan? tp aku tak tengok2... Bile tengahari ni tadi, tym rehat, aku pun terus la buka Movie cun yang orang dok kate best ni..

Siyes permulaan cerite da buat aku tertarik nak tengok seterus, seterus, n seterusnya... Hujung-hujung movie ni, aku sedih... Gile beb, sampai meleleh air mate ni. Malu jek orang Opis dok tanya "KENAPA NANGES?". Dorang tak tahu yang aku dok layan movie.. siyes Best!! PerFect Love. Happy Love.. 

Sawah padi la tempat idaman aku y aku nak sangat jejak kan kaki ni.. Tup Tup, Movie ni pun kat sawah...

So, korang yang tak tengok tu, try la tengok...Ni la yang dikatakan cinta Asli, Bukan Plastik!!




14 June 2011

Akhirnya

Alhamdulillah, akhirnya siap gak semua report2 n da dapat markah.
minggu depan aku berangkat ke Mahsa Kolej.
So tunggu aku ek Mahsa. hehehehe,,


Get Ready for Final!!!

13 June 2011

ape yang best??

Macam ni ke perasaan yang kate 'TAK SABAR NAK PEGI PRAKTIKAL???'
Kepada my junior2, praktikel bukan macam yang korang bayangkan tau. sangat penat n langsung tak boleh enjoy. Korang akan rase report yang takkan siap2... banyak gile. so, be4 nak g praktikel, pandai2 la korang cari report dari senior-senior supaya senang COPY PASTE!! hahaha.. 


Pape pun aku da tinggal 3 hari lagi bekerja kat PORT DICKSON!! Alhamdulillah, akhirnya habis gak aku praktikel. so far, kenangan yang best gak la coz dapat duduk PD... lepas ni... GET READY FOR FINAL!

09 June 2011

07 June 2011

Apabila menunggu Si dia...

hmmm,,, Terasa lame sangat tak jumpa En. Abg Cayang. masuk kali ni da 3 minggu tak jumpa... ngee.. nak cite mcm lame sangat kan??? hahaha, mmg sekejap, tp rase mcm lame sangat. Ini la di nama kan "ANGAU". 

En. Royston cepat la balik semenanjung. 

05 June 2011

Redha dengan dugaan Allah.

Ini lah degaan Allah yang tak berhenti-henti untuk menguji hambanya. Aku pun tak tahu, lepas satu masalah, satu masalah lagi timbul. Tp aku Redha coz Nabi Muhammad S.A.W pernah mengatakan, Allah akan memberi dugaan kepada hambanya yang betul-betul kuat menghadapainya. so, aku tau aku kuat n boleh hadapinya..

Amin... Wallahualam..

02 June 2011

Welcome to Gempak Starz Website

Welcome to Gempak Starz Website

bile aku bosan...

Korang suke bace komik tak? haa,, aku mmg suke gile bace komik ni. but bukan komik biase la. aku suke bace komik keluaran "GEMPAK STARZ". Buat mase ni banyak gak lah komik ang aku da beli. kate orang membazir beli, tapi da jadi hobi. Pantang nampak, kompom aku beli. satu pun jadi la. 

dulu mase tym sekolah setiap bulan mesti ade 4 buah coz ikut keluaran bulanan. Komik pertama yang aku bace bertajuk "THE FISHES" karya BEN. cerite ni mmg best tau. menarik. gambar die pun comel2.. suke beli komik ni coz aku suke lukis semula gambar2 yang comel then tampal kat dinding bilik aku. da melambak da.

ni la komik pertama yang aku bace tu. 

Banyak sangat da koleksi aku kat rumah. banyak kisah cinta la. Tapikan, ade 1 cerite yang mmg boleh buat tersentuh hati sampai aku menangis bile bace. tajuknya "IBU ROBOTKU SAYANG" karya tu lupe la pulak sape... tp story ni mmg best gile. 

cerite yang buat aku meleleh sampai terbawak2 dalam tidur. ngee

masalah aku, aku tak geti bace novel. so, aku kumpul jek la komik2 ni. Don worry koleksi komik semua di sokong kuat oleh Family aku. tak lupe gak Abg Cayang aku tu. hehehe. kalau nak bace komik2 ni, datang la rumah. Free aku bagi bace. pakej ngan penginapan tau. hehehe,. 

koleksi aku... :p




01 June 2011

Lawatan ke KLIA..

Berhari-hari aku dok Pejabat tengok Kapal terbang lalu lalang kat atas langit tu. Last2 dapat gak aku jejak kaki kat KLIA. Ade lawatan sambil belajar kat opis ni tok pelatih Mahsa. Mesti korang cakap setakat KLIA pun nak heboh kan?? hahahaha,, Aku masuk KLIA tu selalu gak tp sampai tang kaunter jek la. Naik kapal pun aku tak pernah. Encik abg Cayang lom nak bawak lagi naik kapal. kalau naik kapal kompom aku orang yang paling JAKUN. hehehe. 

So, kali ni lawatan ke KLIA mmg best la. tp bukan dapat naik kapal la. just pergi ke Pejabat Kesihatan KLIA. jumpe la PPKP yang kerja kat sane. Memang sangat best. banyak gak yang berlainan ngan kerja2 kat Pejabat Kesihatan Daerah. 

Kat dalam KLIA tu, semua tempat yang orang luar tak boleh masuk, kami da masuk da.. kasi kecoh la jugak dalam tu. under control da. lupe lak bukan 4 orang pelatih Mahsa ni jek ade. ade gak la Pelatih dari Victoria International College. dorang kire batch pertama tau. so, tak pernah ade pengalaman tentang Inspektorat ni. 

Da tak tahu nak membebel ape lagi, ngee,, korang tengok jek la gambo.. banyak ni. ase nak masukkan semua jek... da mcm report la pulak kan? 

posing depan kaunter Pejabat Kesihatan KLIA..

Ade mcm  PRAMUGARI tak?? ngeee         

tag sebagai pelawat untuk masuk dalam KLIA tu.

tag yang ni lak mcm nak g Taman Tema Air kan? ngee dari kiri Rajan, Pavi, Aku n Shantiny

ni kat Taman KLIA tau.. ha,, korang penah masuk ke(berlagak skit ni) hahaha

kat KLIA ni ade tren, tp tak sampai 5 minit pun.. pape pun pengalaman naik tren ngan Mat salleh mmg best, ngeee

ni la dak Kolej Mahsa ngan Victoria tu... ade gak kenagan ngan dorang..

so, hari ni aku da ade kat PKD PD da. rase vam nak duduk sane jek. haha. best tiap2 hari tengok kapal.